Формування Наглядової ради “Укроборонпрому” – нові позитивні знаки реформування

Як повідомлено на сайті “Укроборонпром”, Головою Наглядової ради Державного концерну Укроборонпром обрано Михайла Згуровського. Це відбулося після введення М. Згуровського в склад Наглядової Ради ДК Укроборонпром указом Президента України Петра Порошенка 18.01.2018 р. Згуровський Михайло Захарович – ректор Національного технічного університету України (НТТУ) “Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського” (КПІ), академік Національної Академії наук України (НАНУ), доктор технічних наук, Заслужений діяч науки і техніки України, тричі Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Лауреат премії В.М. Глушкова НАН України, професор.
За оцінкою ВПУ,  Михайло Згуровський –  один із самих авторитетних вчених-практиків, висококласний организатор вищої освіти міжнародного рівня в Україні. За останні роки керівництво ДК Укроборонпром, насамперед гендиректор Роман Романов та його заступник Артур Херувімов  організували на основі КПІ за активною участю М. Згуровського відродження і підтримку воєнно-промислових спеціальностей у системі вищої освіти України. Михайло Згуровський та менеджери Укроборонпрому організували відкриття  у КПІ напряму підготовки спеціалістів для Державного концерну Укроборонпром. Також наукові і науково-педагогічні кадри, інженери та студенти КПІ активно і результативно приймають участь в оборонних програмах як у ДК Укроборонпром так і у приватних оборонних підприємствах України. Ректор КПІ Михайло Згуровський також відомий тим, що у 2010 році провів у КПІ зустріч студентів з тодішнім Президентом Microsoft Стівом Балмером, який на тей час був самим високооплачуваним менеджером у світі, див. відео з публікації:  “Стів Балмер в КПІ: українські вчені готові зробити свою країну світовим лідером ІТ-інновацій”
Відеопрогравач
00:00
40:08
Заступником Голови Наглядової Ради ДК Укроборонпром обрано генерал-лейтенанта Ярослава Скалько, екс-головнокомандувача ВПС України.  Ярослав Скалько народився 28.05. 1947 р. у селі Голубічевка на Тернопільщині. У 1965-1967 роках в Запорізькому авіаклубі освоїв літаки Як -18 і Л-29, у 1967-1968 роках у Запорізькому центрі ДОСААФ пройшов підготовку на МіГ-17. У 1968 році почав службу у ВПС ЗС СРСР, у 1969 році закінчив Чернігівське військове авіаційне училище. Служив у Прикарпатті,  Німеччині, Прибалтиці, Далекому Сході, Афганістані, навчався у Військово-повітряної академії імені Ю.Гагаріна та Академії Генерального штабу ЗС СРСР, яку закінчив у 1991 р. Освоїв літаки МіГ-17, МіГ-19, МіГ-23, Су-24, Су-27; Ан-26, Л-29, Л-39 і вертоліт Мі-2.  Пройшов шлях від старшого льотчика до першого заступника і командувача  ВПС України.
Наглядова рада Укроборонпрому закликала Кабінет Міністрів України якомога швидше призначити ще двох членів Наглядової ради, які мають бути іноземними фахівцями світового рівня із міжнародним військовим і управлінським досвідом. При цьому, один з цих іноземних фахівців має зайняти посаду другого заступника Голови наглядової ради ДК Укроборонпром.
Наглядова рада заслухала та схвалила звіт Генерального директора Романа Романова за поточний період і подякувала за високий рівень організації виконаної роботи та досягнуті результати.

Довідка про Наглядову раду державного концерну Укроборонпром

Наглядова рада ДК Укроборонпром є вищим органом управління “Укроборонпрому”, до її повноважень входить:
  • затвердження стратегії розвитку і напрямів діяльності Концерну,
  • здійснення контролю за виконанням Концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва,
  • затвердження напрямів діяльності Концерну,
  • визначення інвестиційної політики,
  • контроль за ефективним використанням і збереженням об’єктів державної власності, переданих в управління Концерну,
  • провадження фінансово-господарської діяльності Концерну,
  • інші задачі у відповідності до Статуту “Укроборонпрому”.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Від ЄС до АЄС. Американо-Європейський Союз (сировинно-промисловий) – це веління 21-го століття

Ветеран військової служби США купує будинок на Гавайях